Conform Ordonanței nr. 34/2014, privind regimul juridic al contractelor la distanță, produsele se returnează în termen de 15 zile calendaristice, fară penalități și fară să fie nevoie de vreo explicație, de la primirea coletului. În situația menționată mai sus, clientul are dreptul de a returna orice produs în termen de 15 zile calendaristice de la recepția acestuia și poate solicita returnarea sumei de bani sau schimbarea cu un alt produs.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, „consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 15 zile calendaristice lucrătoare de la primirea produsului".

Inainte de a trimite produsul RETUR, verificați: confirmarea comenzii sau factura pe care ați primit-o pe e-mail sau în colet din partea noastră, dacă ați cumpărat produsul din magazinul nostru online, iar pe factura se regăsește la Ave Motors Parts.

Condiții generale pentru returul produselor vândute de Ave Motors Parts SRL

 1. Nu se acceptă produsele ambalate necorespunzător care au suferit daune în urma returnării.
 2. Dreptul de returnare se poate exercita doar dacă produsul înapoiat este perfect nou (așa cum a fost vândut), în cutia originala și cu toate accesoriile vândute, și nu în cazul în care prezintă urme de folosire ori a fost folosit contrar instrucțiunilor de folosire.
 3. Returnarea produselor se face prin curier sau personal la sediul firmei.
 4. Consumatorul trebuie să se asigure că produsul returnat este protejat în timpul transportului, în cutia în care a fost primit și cu materialele care i-au asigurat protecția pe timpul transportului către acesta.
 5. Odată cu produsul se vor returna toate documentele însoțitoare așa cum au fost trimise de către Ave Motors Parts SRL
 6. Este necesară furnizarea dovezii că produsele au fost trimise către Ave Motors Parts SRL, pentru a efectua rambursarea contravalorii, valabil doar în cazul în care firma de curierat pierde temporar sau definitiv coletul returnat către noi.
 7. În cazul în care produsele returnate prezintă semne de uzură sau deteriorare, ne asumăm dreptul de a nu înapoia în întregime contravaloarea acestora sau de a refuza returul, nefiind conform, cu exceptia cazurilor de garantie.
 8. Produsele achiziționate sub forma de set, vor fi returnate împreună.

19.CONDITII GARANTIE

Produsele comercializate de catre Ave Motors Parts SRL conform cataloagelor si listelor, au garantie 24 de luni ( pentru anumite piese) de la data facturii, cu conditia ca piesa sa fie montata intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman ( R.A.R.).

Produse care nu beneficiaza de garantie:

 1. Covorase auto, capace roti, huse auto, odorizanti auto, tavite portbagaj, lanturi antiderapante, cabluri pornire, etc.
 2. Filtre ( de aer ,de ulei, de combustibil, de polen, hidraulice, epuratoare) etc.
 3. becuri, stergatoare parbriz, solutii, antigel, lichide frana aditivi etc.
 4. Ulei de motor, de transmisie, de servo, de cutie, de grup, etc.

S.C. Ave Motors Parts nu raspunde pentru garantie daca:

 1. produsele nu au fost montate intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman
 2. produsele s-au defectat in urma montarii necorespunzatoare
 3. produsele au fost deteriorate din cauza unor modificari aduse masini
 4. produsele au fost utilizate in alt scop sau nu erau corespunzatoare, conform unei identificari gresite de cumparator.
 5. produsele s-au uzat excesiv datorita intretinerii incorecte a autovehiculului, inefectuarii reviziilor periodice conform cerintelor producatorului.
 6. Autovehiculul a fost folosit necorespunzator ( competii sportive, taxi)
 7. Autovehiculul a fost accidentat
 8. produsele prezinta urme de lovituri, deformari mecanice sau chimice

20.Conditii acceptare garantie:

In cazul in care produsul s-a defectat in timpul garantiei, trebuie trimis sau adus la sediul nostru in condiitile urmatoare:

 1. Produsul stricat, fara urme de lovire exact cum a fost demontat de pe masina
 2. Copie talon auto
 3. Deviz montaj ( intr-un service autorizat RAR)
 4. Nota de constatare, in care este specificat defectul exact, copie test diagnoza pentru anumite piese
 5. Copie certificat de inregistare de la service-ul care a efectuat montajul
 6. Copie autorizatie R.A.R de la service-ul care a efectuat montajut
 7. Copie certificat de inregistare de la service-ul care a efectuat constatarea
 8. Copie autorizatie R.A.R de la service-ul care a efectuat constatarea
 9. Dupa returnarea piesei impreuna cu actele necesare, in maxim 15 zile de la data returnarii, conform legii 449/2003, se va returna contravaloarea sau alta piesa noua.

Pentru garantia acumulatorilor este necesara o verificare a instalatiei de incarcare a bateriei dupa montare in maxim 5 zile lucratoare si verificarea acesteia la fiecare 6 luni calendaristice.

Toti acumulatorii vin la pachet cu certificatul de garantie, fiind necesara completarea lui dupa efectuarea testarii de catre service-ul autorizat.

Pentru garantia compresoarelor de aer conditionat este obligatorie si schimbarea : radiatorului de AC, filtrului uscator si a supapei de expansiune, iar instalatia de aer conditionat sa fie curatata anterior montarii acestuia , toate acestea sa fie insotite de un deviz de montaj avand conditiile mai sus mentionate si factura doveditoare.

Va multumim.